Dronningen fokuserer på arbejdsglæde

Droningens nytårstale:
”Arbejdsglæde er det der holder hjulene i gang…”

Rigtig mange arbejdspladser, og nu også vores Dronning via sin nytårstale, fokuserer på
vigtigheden af, at have arbejdsglæde. Det er arbejdsglæde og engagement, der får tingene til at ske.
Det giver rigtig god mening at fokusere på arbejdsglæde. Kort sagt: Jo bedre du kan lide dit job, jo bedre er du til at udføre det. Bum!
De fremmede gæster ved nytårsfesten
For få timer siden sad jeg til en nytårsfest med ca. 30 gæster, hvoraf jeg på forhånd kendte de 4 af dem. Resten kendte jeg ikke, og da vi lavede en kort sjov præsentationsrunde, blev vi bedt om også at sige, hvad vi virkelig elsker, og hvad vi virkelig hader. Kun én enkelt nævnte, at hun elsker sit job (folkeskolelærer).
Bagefter gik snakken ved bordet om, at det egentlig er underligt at ikke flere nævnte deres job som én af de gode ting, når nu flertallet af os bruger de fleste af livets vågne timer der…!
Nogle nævnte dog efterfølgende, at de er ubetinget glade for deres job. Andre nævnte f.eks. at “2017 bliver året, hvor jeg skal videre, for vi har en virkelig dårlig ledelse som påvirker arbejdsglæden negativt.
Og så var der flertallet, som var ”tilfredse, men med stor plads til forbedringer i forhold til arbejdsmiljøet”.

 

Min egen lækre 2017-plan
Årsskiftet bruges af mange til at rydde mentalt op. Gøre op med noget, og ændre på noget andet.

Min egen holdning er, at alting går meget stærkt, og det er umuligt at planlægge ét helt år frem. Der er for meget, der undervejs kan slå planen ud af kurs.

Derfor vil jeg i år fra start af lave ”min egen lækre 2017-plan”, og så følge op og justere til, hvert kvartal.

Så 1. april, 1. juli og igen 1. oktober sætter jeg mig ned, kigger på min plan og drømme som jeg lavede her i starten af 2017, og ser hvordan det går. Det faktisk mere end fordobler mine chancer for at komme i mål med bare nogle af dem, fremfor, hvis jeg først afholdte status på det om 12 måneder. Giver det mening for dig?

 

Mit drømme-board
Mit Drømme-board skal hjælpe mig til at få mest muligt ud af 2017. Mit Drømme-board er bare et stort papir-ark, hvor jeg alene, og også med familien, skriver mine/vores drømme og ønsker ned på. Nogle af tingene skriver vi endda en deadline på, så det bliver meget konkret. Og det giver os et godt værktøj til at forsøge at putte så mange ”rigtige” ting ind i 2017 som muligt.Drømme-boardet er en symbolsk handling, der starter en masse tanker, og giver nogle gode snakke om, hvad der fungerer godt i hverdagen – og hvad jeg eller vi gerne vil være lidt bedre til.

Drømme-boardet kan bruges til både private og arbejdsrelateret ting, og kan også bruges på din arbejdsplads.

 

Der er 8.760 timer til næste nytår…

Lige nu står vi alle sammen over for et år, der består af 365 ubrugte dage – 8760 ubrugte timer, som vi kan forsøge at fylde med præcis det som vi hver især drømmer om.

At tænke på den måde virker rigtig godt for mig.
Men bare rolig: Der vil med garanti komme mange hundrede timer i 2017, hvor jeg også bare ”spilder” tiden. Mere hellig og planlagt skal det heller ikke være.

Men jeg vil i 2017 forsøge at styre min tid bedre så jeg ikke igen om ét år står og siger ”hvor blev tiden dog af…”

Godt nytår. Og god fornøjelse med dit drømme-board.

Og husk at følge op flere gange i løbet af året på hvordan det går.

 

De aller bedste nytårs-hilsner
John Harmsen
ArbejdsglædeMinisteriet.dk

Skriv et svar