Foredrag om arbejdsmiljø & Trivsel på arbejdspladsen

Et godt arbejdsmiljø betyder meget for medarbejdernes trivsel på arbejdspladsen, og det er derfor vigtigt, at ledelsen løbende har fokus på at opretholde et godt arbejdsmiljø. Et foredrag om arbejdsmiljø med John Harmsen om arbejdsmiljø, er en god måde at samle medarbejderne og ledelsen på, og sammen skabe et fokus på arbejdsmiljøet i virksomheden. John Harmsen holder foredrag om arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen i hele Danmark.

Arbejdsglæde og økonomien

Arbejdspladser med et godt arbejdsmiljø klarer sig bedre på bundlinjen, viser mange undersøgelser. Udover det, er der de menneskelige hensyn at tage. De bløde værdier.

Men hvordan skaber I så sammen et godt arbejdsmiljø? Og hvordan får I mere end investeringen retur, hvis I sætter godt arbejdsmiljø på budgettet, eller investerer i et arbejdsmiljøkursus?
Det kan John Harmsen hjælpe jer med. Men kan det betale sig?

Se dette regnestykke taget fra en dansk arbejdsplads

I eksemplet kalder jeg virksomheden for Bingo Bongo.
Hos Bingo Bongo er de nu vokset fra 16 til 100 medarbejdere. Udviklingen er gået stærkt, og de har et mix af medarbejdere, der "har været der altid", samt nye medarbejdere. Tilsammen burde dette giver en stærk position og dynamisk miljø. Men nej.
Desværre går der meget værdifuld arbejdstid med at pege fingre af hinanden.

Bingo Bongo oplever samarbejdsproblemer afdelingerne imellem. Personalet oplever gnidninger og samarbejdsproblemer imellem, og i, deres teams. Der opstår kliker imellem nye og gamle medarbejdere. Desuden har Bingo Bongo oplevet flere sammenlægninger og skift af ledelse.

Det har gjort, at personalet bruger vigtig tid og energi på at diskutere problemer og "de håbløse vilkår, kolleger og chefer" i stedet  for at udvikle sig og løse deres kerneopgave.
En anden faktor, der bliver berørt af alt dette, er medarbejdernes trivsel, effektivitet og arbejdsglæde.

Og nu til økonomien

- 100 medarbejdere
- Gennemsnits-løn: kr. 200
- Nedsættelse af effektivitet hos nogle af medarbejderne: 10% hos 1/3 af medarbejderne (33)

Det giver følgende regnestykke:
- 7,5 timer x 220 arbejdsdage = 1.650 timer
- 10% effektivitets-nedgang = 165 timer x kr. 200 x 33 medarbejdere

Resultat: Kr. 1.089.000!

Bingo Bongo bruger altså 1 million lønkroner om året på... Ja, på ingenting. Eller man kan sige, at de hvert år bruger 1 million kroner på samarbejdsvanskeligheder, fnidder og dårligt arbejdsmiljø. Medarbejderne har et ansvar, men i sidste ende ligger ansvaret selvfølgelig hos ledelsen.

Kig på eksemplet igen. Kunne dette ske hos jer?
Faktisk er de 10% i effektivitets-nedgang lavt sat. Desværre ser vi at dette tal er højere mange steder.

Kan det betale sig at investere i et godt og sundt arbejdsmiljø, hvor medarbejdere trives og samarbejder? Regnestykket viser det vel ret tydeligt. Udover der er de bløde værdier at tage hensyn til.

Seriøst arbejdsmiljø foredrag med et stort glimt i øjet, og masser af smil

John Harmsen er kendt for at levere tankevækkende foredrag om arbejdsmiljø og trivsel, tilsat en god portion humor. Det skyldes, at John Harmsen er af den overbevisning, at hvis man forvandler tungt stof til et mere spiseligt niveau, giver det medarbejderne en større lyst til ændre deres adfærd. Hvis I bestiller et foredrag om arbejdsmiljø hos John Harmsen, får I et foredrag i en høj kvalitet, der giver jer en indsigt og værktøjer til at skabe et godt fremtidigt arbejdsmiljø i jeres virksomhed.

Få et uforpligtende tilbud

Ønsker I at få et uforpligtende tilbud på et foredrag om arbejdsmiljø, eller har I spørgsmål? Så kontakt gerne John Harmsen på telefon 70 207 908 eller john@johnharmsen.dk. Det er også muligt at booke et foredrag om trivsel, eller en workshop, der har form som et arbejdsmiljøkursus.