John Harmsen

John Harmsen

Oplev dette underholdende foredrag…

Oplev dette virkelig sjove dobbelt-foredrag med John Harmsen og skuespiller og komiker Farshad Kholghi, som med sjove eksempler og masser af gode grin, skubber til jeres krænkelses-parathed.

På mange arbejdspladser bruges meget energi på ikke at træde nogle over tæerne, med noget, der pludselig er blevet politisk ukorrekt at gøre eller sige.
“Pas på hvad du siger…”. Ellers står ”menings-politiet”  hos kolleger, eller i samfundet, klar, og blinker alarmerende, fordi du lige har krænket dem. Og det dræner vores energi, kreativitet og arbejdsglæde, at vi hele tiden skal passe på, at vi ikke bliver misforstået.

I kommer til at grine hjerteligt af jer selv. Vi tager nemlig udgangspunkt i jeres arbejdsplads, og velkendte samfundsmæssige problematikker.

I inddrages undervejs, og I får endda svar på, hvor forargelses-parate jeres arbejdsplads/branche er.

Dette er Danmarks mest politisk ukorrekte foredrag – og det bliver både morsomt og tankevækkende.

Farshad Kholghi

Det bliver mere og mere svært at begå sig

Politisk korrekthed, MeToo og krænkelses-parathed skyller nogle af vores vigtigste elementer væk: Humor og selvironi. Uden dette begrænser vi os selv, og det påvirker bl.a. vores kreativitet og arbejdsglæde på arbejdspladsen. Desuden er denne tiltagende “hensyns-betændelse” et voksende problem i samfundet.

Hvad der var helt acceptabel opførsel for få år siden, er fuldstændig politisk ukorrekt i dag.

Prøv f.eks. at sige ”Jeg er stoppet med at ryge. Jeg tog en kold tyrker”… Sagde du virkelig det? Her i 2019.

Eller ”jeg har bagt jødekager…”.

Og ordet “Negerboller” kan vi vel få bøder for at bruge idag. Men engang var det jo bare et ord for en lækker flødebolle.

 

Ord og udtryk, der var acceptable for få år siden, er sprængfarlige udtryk i dag. Udtrykkene har jo aldrig haft til hensigt at krænke nogle. Men i dag står mange mennesker i kø for at føle sig krænket. F.eks. har udarbejdelsen af disse linker været igennem store diskussioner: “Hvad kan vi tillade os at skrive uden at krænke alt for meget”. For de “krænkelser-parate” skal nok stå klar, hvis vi går over deres streg.

Giver du en venlig ment kommentar til din kollega, kan du i 2019 ikke være sikker på, om du netop har startet en ny MeToo-bevægelse på din arbejdsplads. Du risikerer, at din kollega føler sig krænket.

 

Andre spøjse eksempler er, at frikadeller er på vej ud af menuen i børnehaverne.
Tintin og Pippi bliver beskyldt for i dag at være intolerante og racistiske. Gamle højskole-sange skrives om, for ikke at krænke de, der ikke har blond hår. Og nogle føler sig – helt seriøst – krænket, fordi lyssignalet i et fodgængerfelt ikke er kønsneutralt… Holdningerne til disse eksempler er meget forskellige rundt om i landet.

Og så er der alle dem, der gerne indtager offer-rollen og bliver krænket på andres vegne… Jamen altså… Nu må det stoppe.

Hensynsbetændelsen raser. Og selvom vi bør tage hensyn til alle, har det ligesom taget lidt overhånd, har det ikke?

Skal vi sammen forsøge at stoppe krænkelses-kulturen?

Der er nok at blive krænket over, og det virker det som om, at nogle bliver født med tyndere hud end før.

Risikoen for at sige noget ”forbudt” skaber usikkerhed og begrænser os, når forskellige grænser for krænkelses-kultur bliver omdrejningspunkt for, hvad alle bør synes og sige i samfundet.

Vi skal kunne sige hvad vi mener uden at få ballade for det.

Blot du husker, at selvom du har ytringsfrihed, har du ikke ytringspligt. Du behøver ikke at kommentere på alt du hører og ser…

Med dette foredrag sparker vi til berøringsangsten, og genopliver humoren og selvironien.

I kommer til at grine hjerteligt af jer selv, også på tværs af jeres arbejdsplads, imens vi vaccinerer jer mod det der krænkelses-parathed.

Skab en sund, naturlig og rummelig kultur, takt og tone på jeres arbejdsplads, og slip humoren og kreativiteten løs. Det smitter med garanti af på jeres arbejdsglæde.

Velkommen til

”Sagde du virkelig det?”

med John Harmsen & Farshad Kholghi
Danmarks mest politisk ukorrekte foredrag

Foredrag: Politisk korrekthed på arbejdspladsen og i samfundet

Målgruppe:
Alle typer arbejdspladser. Perfekt som et humoristisk tema, hvor der er fokus på jeres kultur, takt ogomgangstone.
Konferencer, Temadag, Gå-hjem-møder, Firmafester m.v.


Form:
Foredraget er stand-up-agtigt, og særdeles humoristisk, med en fornem rød tråd igennem, der fokuserer på, at selvom vi absolut i det daglige skal tage hensyn til alle, må det ikke tage så meget overhånd, at det begrænser os.


Varighed:
60 – 90 minutter
(Kan tilpasses jeres arrangement)

 

Få et oplæg til jeres arrangement