Derfor bør du ALDRIG drikke te på jobbet

Der er ikke noget som en god kop te at varme sig på. Især ikke i disse kolde vintertider.
Men når du er på arbejde, bør du holde dig langt væk fra den varme drik.

Forskere har nemlig undersøgt teposer fra kontorer, og resultatet er skræmmende: De indeholder i gennemsnit 17 gange flere bakterier end…  toiletsæder. Det skriver Independent.

Undersøgelsen, som er bestilt af det engelske hygiejnefirma Initial Washroom Hygiene, kom frem til de chokerende tal efter at have analyseret bakterieniveauet i en række køkkenredskaber og apparater.

I gennemsnit er der hele 3.785 bakterier på i en tepose fra et kontor, mod “blot” 220 forskellige på et toiletbræt.

Desværre hjælper det ikke meget på den potentielle bakteriebombe, at tage sine egne teposer med på arbejde. Undersøgelsen viser nemlig, at der generelt er rigtig mange bakterier i et kontormiljø.

På et håndtag fandt forskerne i gennemsnit 2.483 bakterier. På kanten af et brugt krus fandt de 1.746 bakterier, mens der var 1.592 bakterier på et køleskabshåndtag.

Det er måske ikke så overraskende med resultaterne fra en rundspørge blandt 1.000 kontormedarbejdere in mente. Her svarede 80 procent, at de ikke vaskede hænder, før de lavede en kop te eller kaffe til dem selv eller kollegerne. Forskerne bag Initial Washroom Hygiene opfordrer til, at alle hjælper til med at bevare arbejdspladsen så ren som muligt.

“Ved at bruge antibakterielle klude til at rengøre køkkenets overflader og vaske dit krus regelmæssigt bidrager du i høj grad til, at du og kollegerne undgår at blive syge,” siger en af forskerne bag undersøgelsen, Peter Barratt til Independent.

Skriv et svar