Tro på “lortet”

05-07-2015
I dag i bilen på en køretur begyndte min kæreste Marianne pludselig at fortælle om en artikel hun havde læst i Femina.
Jeg havde ikke den store forventning til underholdningsværdien i det jeg nu skulle høre.. Artiklen handlede om Ilse Jacobsen. Jeg var stadig ikke ”tændt”.

Men det blev jeg…
Ilse Jacobsen er den fantastiske pige, der har formået at gøre noget så gabende kedeligt som en gummistøvle til et mode-fænomen. Faktisk har Ilse gjort det så godt, at hun fra den spæde start i 1993 i dag sælger gummistøvler, sko, tasker og tøj i 23 lande, fortalte min Marianne begejstret.
Udover det sælger hun blomster i Danmark og Sverige, og har for resten også lige et kurbad i Hornbæk i Nordsjælland, fortsatte hun.
Det var faktisk en ret sej historie Marianne fortalte mig på vores køretur.
Marianne omtalte Ilse som en ”ener”…

Det er jeg dog ikke enig i…
Ilse startede med at arbejde da hun var 6 år, da hun gik sin første avisrunde. Som 11 årig arbejdede hun i receptionen på et hotel i Hornbæk.

Ilse Jacobsen har garanteret haft en masse modgang og problemer i sine virksomheder, tænker jeg. Men alligevel har hun fortsat sin drøm om at skabe det hun står med i dag.
Og det er ret unikt. Men en “ener” er hun med al mulig respekt nok ikke, for andre har gjort det samme som hende.

Hvis vi lige et kort øjeblik skal kigge på, hvad Ilse har gjort for at komme så langt, så er jeg sikker på, uden at vide det 100%, at der er to væsentlige ting, der er medvirkende til Ilse´s succes:

1: Hvor meget har Ilse investeret? (Ikke nødvendigvis penge)
Hvad har Ilse været villig til at undvære for at få mere af noget andet? Ilse har helt sikkert investeret mega mange arbejds-timer hver eneste dag. Det betyder så, at hun har måtte sige nej til noget andet, for Ilse har også kun 24 timer i døgnet, ligesom dig og mig.
Så det er ret sikkert gået ud over bl.a. café-besøg og TV-kiggeri.

2: TPL
TPL er den anden ting jeg er sikker på at Ilse hver eneste dag siger til sig selv.
Uden TPL går det nemlig ikke. Heller ikke for mig.
TPL betyder ”Tro På Lortet”.
Udtrykket hørte jeg en anden foredragsholder bruge forleden, og han har fuldstændig ret. Hvis vi ikke selv tror på det vi drømmer om at føre ud i livet, går det ikke. Så TPL har været Ilse´s holdepunkt i de svære opbygnings-tider, tror jeg.

Ilse er sej, men ikke en ”ener”
Ilse Jacobsen er ikke den eneste, der har investeret tid og kræfter samt ”Tro På Lortet-tanker” i de projekter hun i dag har succes med.
Det er der mange danskere der gør hver eneste dag. Det blev vi hurtigt enige om på køreturen.

I al beskedenhed – og uden sammenligning i øvrigt – har jeg selv levet efter de samme ”regler” i opbygningen af min virksomhed.
Jeg startede i 2002, hvor jeg sagde mit gode fastlønnet job op, fordi jeg ville prøve min drøm om at arbejde med mennesker, af.
Jeg har arbejdsuger på +70 timer.
Jeg er kommet godt igennem store finanskriser, og har tacklet konkurrenter, der laver det samme som jeg selv.
Finanskriser er ofte slemme for konsulenter for vi er de første, der bliver skåret væk når der skal spares.
Og konkurrenter har jeg selvfølgelig. Heldigvis. For jeg gør tingene på min måde, og lige meget hvor hårdt en konkurrent måtte prøve, kan han aldrig blive mig. Ligesom jeg (heldigvis) ikke kan/vil blive ”ham. Og i dag lever jeg rigtig fint af det jeg holder mest af at lave, fordi jeg har skabt min egen måde at gøre tingene på.

Vi er alle unikke. Og det er du jo også
Så hvis du ligger med fødderne i sandet, eller daser i ferien et eller andet sted, og drømmer om at lave noget om i dit liv, på din arbejdsplads, som chef eller hvad ved jeg, så kan drømmen sagtens blive til virkelighed.
Det handler om hvor meget du vil det, så du investerer den tid og energi i projektet, som det behøver.

Og så handler det om TPL. Tro På Lortet…
Jeg hører alt for ofte mennesker sige “Iiihhh hvor ville jeg ønske at….”
Kom nu i gang!

Og når du så er i gang finder du hurtigt ud af, hvor du evt. godt lige kunne bruge noget hjælp for at komme videre.
Og mit råd til dig er, at du skal skynde dig at søge hjælp til det du evt. synes er svært.
Så får din drøm hurtigt ben at gå på…

Rigtig god fornøjelse ☺
De bedste sommerhilsner
John Harmsen

Skriv et svar