6 tegn på at du er træt af dit job

De fleste af os er i gang på jobbet igen efter ferien.
I juli var sommeren i Danmark ikke den bedste, med mindre man er vild med regn og blæsevejr. Til gengæld har august været fin, synes jeg.

“Solen skinner – øv”
I mandags ventede jeg i foyeren på to chefer som jeg skulle have et møde med.
I receptionen sad tre medarbejdere og talte sammen imens jeg ventede. Jeg hørte den ene sige: ”Har I lige set vejrudsigten for hele ugen? Sol, sol og atter sol. Hvor er det bare træls”.

Det hun mente var, at ”hvorfor kunne solen ikke skinne når hun havde ferie, i stedet for når hun var på job?”. Og det kan jeg godt se.
Men at de tre kolleger behøvede at skabe en så dårlig stemning som der faktisk ret hurtigt blev gjort, er også ret ærgerligt.
”Hvor er arbejdsglæden”, tænkte jeg. ”Sol eller ej – du er på job. Og for de fleste mennesker gælder det, at vi bruger de fleste af vores vågne timer på jobbet. Kan vi så ikke godt forlange, at vi også fylder dem med kvalitets-tid? Og ikke brokker os over, at solen endelig er kommet til Danmark?”.
Der er forhåbentlig mere interessante ting at tage sig til på jobbet, end at klage over vejret.

På mødet fortalte chefen mig, at flere af de ældre medarbejdere ikke ønskede at udvikle sig: ”Du skal ikke bruge penge på at udvikle mig. Jeg skal alligevel stoppe om nogle få år. Kan du hjælpe os med den udfordring, John?”, spurgte chefen.
Det kunne jeg godt, og vi har sammen lavet et godt forløb for medarbejderne.

6 tegn på at du er træt af dit job
Med oplevelserne fra mødet i tankerne har jeg udarbejdet en lille liste, der kan hjælpe dig til at få klarhed over om du er træt af dit job:

1: Vejret er vigtigere for dig at beskæftige dig med end dine arbejdsopgaver.

2: Du synes ikke mere at dine opgaver er sjove. I stedet er de præget af rutiner, og du kan faktisk udføre dem i søvne.

3: Du kan blive helt trist om søndagen bare ved tanken om at du skal på job mandag,

4: Du føler ikke længere at dine arbejdsopgaver matcher dine kompetencer. Du bliver ikke ”brugt” rigtigt på jobbet.

5: Du har ikke lyst til at hjælpe med, at din chef skal lykkes med at I når jeres fælles mål. Du arbejder i det tempo, der passer dig, og gør tingene på din egen måde.

6: Du har kun få år tilbage på arbejdsmarkedet, og synes ikke at arbejdspladsen skal investere i kurser til dig. Du skal bare have tiden til at gå de sidste 3-4 år…

Kan du svare ja til bare tre af dem, bør du overveje om du enten kan få arbejdsglæden tilbage i dit nuværende job, ved at tage en god snak med dine kolleger eller chef.
Eller om du ikke skulle gøre dig selv og mange andre en tjeneste: Finde et nyt job, hvor du igen blomstrer. Så alle (ikke mindst dig selv) får den bedste udgave af dig.

Rigtig god fornøjelse ☺
John Harmsen

Skriv et svar