Hvem venter på dig?

Forleden spurgte Oliver mig om jeg ville spille PlayStation med ham.
Jeg er ret vild med at spille PlayStation. Specielt med Oliver. Oliver er en sød knægt på 10 år, der bor ikke så langt væk fra mig.

Men desværre måtte jeg skuffe Oliver, for jeg skulle på arbejde.
”Iiihh altså, hvorfor skal du altid arbejde?”, spurgte han trist.
Normalt ville jeg have gjort det som de fleste af vi voksne gør når et barn spørger, hvorfor vi skal på arbejde: Give dem en lektion i kapitalisme. Altså forklare dem, hvor dyrt det er at købe mad, legetøj, ferie, betale husleje, strøm, skat osv…

Men i stedet svarede jeg noget andet:
”Jeg skal på arbejde fordi der er nogle, der venter på mig”, svarede jeg.
”Hvem er det der venter på dig?”, spurgte Oliver. Jeg forklarede ham, at der i Næstved sad 140 søde mennesker, der arbejder på et hospital, og som ventede på, at jeg skulle komme og fortælle dem om, hvor vigtigt det er at være glad for sit arbejde.

Oliver havde et par spørgsmål mere til det jeg skulle.
Så sagde han: ”Der er også nogle der venter på mig”. Og så forklarede han mig hvem af hans venner, der ventede på ham senere i dag, og hvad de skulle lave.

Hvem venter på dig?
Tror du, at det vil have en positiv effekt i din opfattelse af det at skulle på job, hvis du fortæller dig selv og dine omgivelser, at du selvfølgelig går på job for at tjene penge, men at du har valgt dette specifikke job, fordi der er nogle kolleger, der venter på dig?
At du gør en forskel på jobbet?
Og at der måske endda også er nogle kunder, patienter eller borgere, der også venter på at du skal komme og hjælpe dem?

Jeg kan love dig, at din mentale tilstand vil reagere positivt på, at du siger ”Jeg skal på job fordi der er nogle der venter på mig” i stedet for ”Jeg skal på job for det bliver jeg jo nødt til hvis jeg vil tjene nogle penge”.

Du skulle næsten prøve det
Det viker bedst, hvis du ikke kun tænker det, men også siger det højt.
Effekten er næsten helt magisk ☺

God arbejdslyst
De bedste hilsner
John Harmsen

John Harmsen

Skriv et svar