Læs de 4 ting vi alle bør gøre for at få fuldt udbytte af vores ferie

Læs her de 4 ting alle burde gøre inden ferien

Hvis du skal have en god ferie skal du starte NU

Hvis du som 2-3 millioner andre danskere starter din sommerferie om få uger, bør du læse med her.

Ofte knokler vi ekstra på l ugerne op til ferien. Mange har overarbejde for at nå i bund med bunkerne, og den sidste uge er super hektisk.

Mange oplever faktisk, at den første uge af deres sommerferie er spildt, fordi de mentalt slet ikke er kommet ned i gear endnu.

 

 

Fik jeg svaret på mailen fra…?”
“Fik jeg bestilt varer hjem så de er klar efter ferien?”
”Huskede jeg at sige til min kollega at det er altafgørende at hun husker at…?”

Når vi arbejder for fuld skrue lige indtil sidste minut inden vores ferie, suser vi hjem og pakker det sidste, og ræser afsted til den planlagte ferie.

Når du endelig lander på feriedestinationen, iklædt dit lækre nye badetøj, en kølig drik og de nye solbriller, forsøger du at sige til din krop ”1 – 2 – 3 – Hyg!”
Men din krop og mind-set skal altså bruge mere tid for at komme ned i gear. Du mærker det nemt, hvis du bliver let irriteret fordi børnene plager om et eller andet, eller du er helt udkørt.

Så samtidig med at du selvfølgelig skal være produktiv i ugerne op til ferien, afhænger din feries kvalitet altså af, hvor god du er til at geare ned, inden.

 

 

Følg denne opskrift til en god ferie, der starter fra første feriedag:

1: Lav en opgave-liste
Hvad er nødvendigt at du får lavet inden ferien, og hvad kan i realiteten vente, til efter ferien.
Hvis du har for mange opgaver på din ”Inden-ferien-listen, må du enten sortere hårdere, eller uddelegere til andre kolleger. Bed evt. din chef om hjælp til dette. Med listen har du også et godt overblik over, hvad du skal starte med efter ferien. Det giver ro i maven.

2: Klæd dine kolleger godt på
Hvis der er kolleger, der skal varetage dine opgaver imens du er på ferie, så sæt dem grundigt ind i det. Jo bedre du kan instruere dem, jo bedre kan de løse dem. Det betyder arbejdsglæde for dem, og ferieglæde for dig. Samtidig opnår du, at du ikke skal hjem og rette irriterende fejl, fordi I har misforstået hinanden.

3: Bloker din kalender
Blokér nogle dage i din kalender i den sidste uge til at blive ferieklar på jobbet. Få prioriteret dine opgaver og planlæg, hvad der skal ske i tiden op til ferien. Det er langt bedre for kvaliteten af din ferie, end hvis du render rundt som en skoldet skid den sidste uge på jobbet.

4: Drop mailen og firma-fonen på ferien
Du er ikke nødvendigvis en super medarbejder fordi du siger til dine kolleger, ”I skal endelig ringe eller maile hvis der er noget”. ”Jeg har telefonen tændt i hele ferien”.
Faktisk har du PLIGT til at holde ferie, når du har ferie. Hvis du af en eller anden årsag ,eller uvenlig firmapolitik, SKAL være tilgængelig, så aftal et tidsrum på dagen eller ugen, hvor du kan træffes. Og KUN der. Men jeg vil absolut anbefale, at du ”går under jorden” i din ferie.

Du har fortjent en god ferie…
Jeg er sikker på at du har knoklet så meget i 1. halvår at du fortjener en god ferie.

Rigtig god sommerferie 🙂
Forberedelsen til en god ferie starter NU.

 

De bedste hilsner
John Harmsen
ArbejdsglædeMinisteriet.dk

Skriv et svar